Sykkellys - bli sett i mørke


Høst, kulde og mørket er her nå, men det er ingen grunn til å slutte å sykle av den grunn.
Flere og flere velger å fortsette syklingen gjennom vinteren når forholdene tillater det.

Selv om dagens sykler kommer med de reflekser som er påbudt, er de ofte uten selve lyset. Her er det et stort utvalg å velge mellom.

Hvor mye du sykler og hvor du sykler bør bestemme hvilket lys du bør anskaffe deg.
Hvis du sykler mye i trafikken og på steder der det allerede er lyktestolper, er det mest viktig at du blir sett av de andre trafikantene. Et blinkende lys er derfor å anbefale. Et blinkende baklys tiltrekker mye mer oppmerksomhet en et vanlig lys.

Foran gjelder det samme som bak. Velg derfor et lys som tiltrekker seg trafikkantenes oppmerksomhet og som ikke er for stort i størrelse. Blinkende framlys er absolutt å anbefale, men det er da krav til minimum 120 blink i minuttet.

Sykler du derimot der det ikke er lyktestolper eller annen belysning er kravet til forlykt mye større. Men så er det også fantastisk spennende å sykle for eksempel i terrenget i bekmørket med bare lyset fra sykkelen foran seg. Dette gir en tunnel følelse, og de vanlige stiene du sykler når det er lys, blir plutselig mye vanskeligere og spennende.

Ønsker du skikkelig lys med litt trøkk i, bør du velge en halogenlykt med godt batteri. Det er praktisk med en dimmer slik at du kan regulere hvor mye strøm du til enhver tid har behov for å trekke fra batteriet. Når du først har tatt deg en tur i skogen i mørket, kan det tenkes at du får lyst på en oppgradering. Da anbefales hodelykt. Det finnes spesialmodeller som er tilpasset sykkelhjelmer med batterier som festes til kroppen for best mulig vektfordeling.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med feks Sykkelopplevelser som kan gi deg ytterligere opplysninger og råd.